عوارض کمبود ویتامین B1 (تیامین) را جدی بگیرید.

ویتامین B1 (تیامین) جزء ویتامین های محلول در آب می باشد. به این معنی که این ویتامین از طریق جریان خون جذب بدن می شود و بدن به صورت طبیعی مقدار اضافه این ویتامین را از طریق ادرار دفع می کند لذا افراد باید به صورت روزانه این ویتامین را از طریق مصرف مواد غذایی مانند گوشت گاو، غلات صبحانه غنی شده با این ویتامین، تخم مرغ، سیب زمینی و کسب کنند تا بدنشان با کمبود این ویتامین مواجه نشود.

وظیفه ی ویتامین B1 (تیامین) در بدن چیست؟

ویتامین B1 (تیامین) در بدن وظیفه تبدیل کردن کربوهیدرات ها، قندها، چربی ها و پروتئین ها را به گلوگز و انرژی دارد و از این طریق انرژی مورد نیاز بدن را برای انجام دادن فعالیت های روزانه تأمین کند و نقش موثری بر سلامت پوست و مو، کبد، چشم ها، سیستم عصبی بدن و کارکرد مغز دارد.

عوارض و علائم کمبود ویتامین B1 (تیامین) چیست؟  

1.    بی اشتها شدن فرد
یکی از اولین دلایل و عوارض کمبود ویتامین B1 (تیامین) در بدن می تواند کم اشتها شدن فرد باشد زیرا همان طور که گفته شد ویتامین B1 نقش موثری در کارکرد مغز دارد و بهتر است بدانید که بدن فرمان هایی مانند سیری، گرسنگی، تشنگی و را از ناحیه ی هیپوتالاموس مغز دریافت می کند لذا کمبود تیامین در بدن می تواند موجب اختلال در این قسمت مغز شود برای مثال با این حال که شما غذایی مصرف نکرده اید احساس سیری می کنید و میلی به مصرف کردن غذا ندارید.

2.    احساس خستگی در فرد
همان طور که گفته شد وظیفه ی اصلی ویتامین B1 (تیامین) در بدن تبدیل کربوهیدرات، چربی، قندها و به انرژی مورد نیاز بدن می باشد لذا بسیار طبیعی است که کمبود ویتامین B1 (تیامین) در بدن منجر به ایجاد خستگی در افراد شود.
 البته شدت خستگی هر فرد بستگی به میزان کمبود این ویتامین در بدن دارد و شامل خستگی های جزئی تا خستگی های مفرط در افراد می شود ولی به طور معمول چون خستگی افراد می تواند ناشی از عوامل مختلف باشد تشخیص خستگی ناشی از کمبود تیامین کار ساده ای نیست.
 
3.    زود رنج شدن فرد
محققان با مورد آزامش قرار دادن کودکان مبتلا به به بیماری بری بری که به نوعی از سوءتغذیه های شدید ناشی از کمبود ویتامین B1 (تیامین) است متوجه شدند که کمبود ویتامین B1 در افراد حتی از همان روزهای اول منجر به زود رنج شدن فرد، ناراحت شدن سریع او و ایجاد احساساتی مثل نگرانی و کلافگی در فرد باشد.
4.    ایجاد اختلال در واکنش های غیر ارادی افراد
تحت تاثیر قرار گرفتن سیستم عصبی بدن نیز یکی از عوارض کمبود ویتامین B1 (تیامین) در بدن به خصوص در کودکان می باشد که باعث ایجاد اختلال در عصب های حرکتی بدن و از بین رفتن واکنش های غیر ارادی بدن به خصوص در نواحی زانو، مچ پا و عظه های سه سر می شود و در طولانی مدت نیز منجر به اختلال در هماهنگی و تناسب میان اعضای مختلف بدن می شود و فرد را در انجام دادن فعالیت های عادی مثل راه رفتن با مشکل مواجه می کند.
5.    خواب رفتگی های دست و پا
ویتامین B1 در سلامت عصب های پیرامونی بدن نقش مهمی دارند. عصب های پیرامونی متعلق به قسمتی از دستگاه عصبی بدن می باشد که بیرون از مغز و نخاع قرار دارد و وظیفه ی کارکرد های مربوط به دست و پا را انجام می دهد و با توجه به تاثیر تیامین بر این عصب ها کمبود ویتامین B1 (تیامین) در بدن، این بخش را نیز تحت تاثیر می گذارد که به صورت علائمی مانند سوزش، تیر کشیدن و مور مور شدن و خواب رفتن دست و پا که در پزشکی به آن پارستزی (Paresthesia ) گفته می شود خود را نشان می دهد.
6.    احساس ضعف در عضلات
ضعف عضلانی و احساس ضعف در عضلات مشکلی است که ممکن هست هر کسی به دلایل مختلف در زندگی خود آن را تجربه کرده باشد ولی باید به این نکته توجه داشت که ضعف عضلانی بدون دلیل آن هم به صورت مداوم می تواند یکی از دلایل کمبود ویتامین B1 (تیامین) در بدن باشد زیرا اضافه کردن غذاهای حاوی ویتامین B1 به سبد غذایی  بیمارانی که دچار ضعف عضلانی بوده اند توانسته به خوبی این مشکل را بهبود ببخشد.
7.    ضعیف شدن چشم ها
به دلیل تاثیری که تیامین بر روی چشم ها و جلوگیری از ایجاد مشکلاتی مثل تاری دید و ضعیف شدن چشم ها و همچنین جلوگیری از آب مروارید دارد کمبود این ویتامین می تواند باعث بروز مشکلاتی در چشم، از جمله تاری دید شود به این صورت که کمبود ویتامین B1 (تیامین) منجر به ورم کردن عصب بینایی و در نتیجه ملتهب شدن عصب محیطی بینایی می شود که در اصطلاح پزشکی نوروپاتی نامیده می شود و در دراز مدت می تواند باعث نابینایی فرد نیز شود.
8.    ایجاد اختلال در قلب و ایجاد تنگی نفس
یکی دیگر از اختلالاتی که کمبود ویتامین B1 (تیامین) در بدن ایجاد می کند کاهش و یا افزایش ضربان قلب و در نتیجه ایجاد مشکلاتی مانند احساس گیجی و خستگی مفرط، بالا رفتن احتمال از هوش رفتن، ایجاد تنگی نفس و حتی نارسایی های قلبی می باشد که نارسایی قلبی خود می تواند منجر به آب آوردن ریه و مشکل شدن تنفس شود.
البته باید این نکته را در نظر داشت که تنگی نفس ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد و به تنهایی نمی توان کمبود تیامین را علت آن دانست.
9.    هذیان گویی و روان آشفتگی
 یکی از عوارض خطرناک کمبود بیش از اندازه ویتامین B1 که معمولا بیشتر در افرادی که نوشیدنی های الکلی مصرف می کنند و یا کهولت سن دارند اتفاق می افتد مبتلا شدن فرد به سندروم ورنیکه-کورساکوف است که به طور مستقیم حافظه کوتاه مدت فرد تحت تاثیر قرار می دهد و منجر به روان آشفتگی، گیجی، از دست دادن حافظه و توهم در فرد می شود.

منابع غذایی حاوی ویتامین ب1
•    گوشت گوساله-  1/3 اونس: 0.32 میلی گرم
•    خوراکی های مخمر – 2 قاشق غذا خوری: 9.6 میلی گرم
•    جلبک دریایی: 2.66 میلی گرم
•    تخمه آفتاب گردان – 1 فنجان: 2 میلی گرم
•    فندق استرلیایی یا ماکادمیا – 1 فنجان: 1.6 میلی گرم
•     لوبیا سیاه - 1/3 فنجان: 0.58 میلی گم
•    عدس – 1/3 فنجان: 0.53 میلی گرم
•    سویا – 1 فنجان: 0.53 میلی گرم
•    لوبیا سفید – 1/3 فنجان: 0.53 میلی گرم
•     حبوبات – 1/3 فنجان: 0.53 میلی گرم
•    نخود سبز – 1/3 فنجان: 0.48 میلی گرم
•    لوبیا چیتی – 1/3 فنجان: 0.46 میلی گرم
•    ماش – 1/3 فنجان: 0.48 میلی گرم


گوشت سفید ، با ما بهترین باشید. ویتامین ,b1 ,تیامین ,کمبود ,های ,میلی ,ویتامین b1 ,b1 تیامین ,کمبود ویتامین ,میلی گرم•   ,تیامین در ,عوارض کمبود ویتامین ,میلی گرم•    لوبیامنبع

غذای رژیمی به سینه مرغ

طرز تهیه کلم پلو شیرازی با گوشت چرخ کرده گوسفندی

چرخ کرده سینه مرغ و تهیه کباب تابه ای دو رنگ

خرید مرغ و متعلقات به صورت تناژ

کله پاچه گوسفندی را در خانه طبخ کنید!

گوشت بوقلمون بهتر است یا مرغ

طرز تهیه میگو پفکی خانگی

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

تابستون بهترین سایت پاپ موزیک - دانلود آهنگ جدید معرفی کالا فروشگاهی تجهیزات دندان پزشکی مستر دنتال فروشگاه پیترپن کاربینان شرکت باربری و اتوبار ظرافت بار چگونه براي كنكور و آزمون هاي استخدامي درس بخوانيم